Korta kurser på Symbolon Terra Nova

Drömhelg för självkännedom


Lär dig tyda dina drömmar under en weekend på landet


Har du funderat på vad dina drömmar betyder? Montague Ullman ägnade 30 år av sitt liv att forska om drömmar och fann fantastiskt fin vägledning i sina nattliga drömmar. Han ägnade sitt liv åt att förmedla och lära ut konsten att uppskatta och tolka våra drömmar.


Under helgen får du bekanta dig med Montes drömgruppsmetod. Den är avsedd att användas av lekmän och följer en stabil struktur där drömmaren kan känna sig trygg utan att riskera att bli öppet övertolkad av andra i gruppen. Vi kommer att göra drömgruppsmetoden för minst tre drömmar, så att alla hinner få ett grepp om de regler som gör denna metod så framgångsrik. Vi kommer även att kombinera drömarbetet med flera olika målarövningar och göra en övning där vi tränar flexibelt tänkande och vår associationsförmåga. Alltså både vänster och höger hjärnhalva och vår fantasi (förställningsförmåga) och strukturella tänkande. 


Kursen är öppen för dig som är nyfiken och vill lära dig mer om hur du kan tolka dina nattliga drömmar. Den passar även dig som vill hitta glädjen och lusten i att uttrycka dig kreativt. De skapande uttryckssätten leder oss vidare in i symbolernas mytiska värld och ger oss möjlighet till djupare självkännedom.Ingår studiematerial (färger, papper, stafflier) och övernattning. Tag med egen mat för helgen, anteckningsbok (gärna olinjerad) och penna.


Datum & tid: 11-12 september 2021.
Lördag kl 12-20 och söndag kl 10-14.


Plats: Hölseböke Naturhälsogård, Gräsås, nordöst om Halmstad. Om du kommer med tåg, hör av dig så ordnar vi anslutning med bil från tåget.


Kostnad drömkurs 1650 kr inkl moms.
Kostnad boende och kurslokal 750 kr inkl moms


Kursen, som är fristående, är en introduktion till drömgruppsförfarande som ingår i Symbolon Terranovas tvååriga utbildning. Efter drömhelgen kan du få studieintyg för genomgången introduktionskurs i ”Drömgruppsförfarande enligt Ullman”.


Anmälan och info:

Mejla Camilla


Kursledare Camilla Andersson, Symbolpedagog


Drömmarna är kungsvägen till vårt omedvetna.


Carl Jung 

Fler inspirerande korta kurser...

Måla dig fri från stress

Prova-på – en dag

Nya datum kommer 2021

kl 10-16

 

Fika och material ingår.

 

Privatperson – 700 SEK inkl moms

Företag – 1 000 SEK + moms

Skogsträdgården

4 dagar

Datum för 2021 kommer

 

Privatperson – 3 600 SEK inkl moms

 Företag – 4 500 SEK + moms

Presentkort

Ge bort ett presentkort på en kortkurs – till någon du tycker om. Eller önska dig själv i present! Kontakta Yvonne.