Korta kurser med Symbolon Terranova

Drömkurs för självkännedom


Lär dig tyda dina drömmar under en weekend på landet


Har du funderat på vad dina drömmar betyder? Psykologen Montague Ullman ägnade 30 år av sitt liv att forska om drömmar. Han fann fantastiskt fin vägledning i sina nattliga drömmar och ägnade sitt liv åt att förmedla och lära ut konsten till nybörjare, att uppskatta och tolka drömmar i grupp.


Under helgen får du bekanta dig med Montagues drömgruppsmetod. Den är avsedd att användas av lekmän och följer en stabil struktur där drömmaren kan känna sig trygg utan att riskera att bli öppet övertolkad av andra i gruppen. Vi kommer att göra drömgruppsmetoden för minst tre drömmar, så att alla hinner få ett grepp om de regler som gör denna metod så framgångsrik. Vi kommer även att kombinera drömarbetet med flera olika målarövningar och göra en övning där vi tränar flexibelt tänkande och vår associationsförmåga. Alltså både vänster och höger hjärnhalva och vår fantasi (förställningsförmåga) och strukturella tänkande. 


Kursen är öppen för dig som är nyfiken och vill lära dig mer om hur du kan tolka dina nattliga drömmar. Den passar även dig som vill hitta glädjen och lusten i att uttrycka dig kreativt. De skapande uttryckssätten leder oss vidare in i symbolernas mytiska värld och ger oss möjlighet till djupare självkännedom.


Ingår målarmaterial (färger, papper, stafflier), hemtrevlig kurslokal i naturnära omgivningar. Tag med egen anteckningsbok (gärna olinjerad) och penna.


Datum & tid: våren 2023
Lördag kl 11.30-20 och söndag kl 9-14.


Plats: Pensionat Lundåkra, Kvibille, 10 min nordöst om Halmstad. Om du kommer med tåg, hör av dig så ordnar vi anslutning med bil från tåget.


Kostnad drömkurs 1650 kr inkl moms
Kostnad boende och helpension 1300 kr inkl moms


Kursen, som är fristående, är en introduktion till drömgruppsförfarande som ingår i Symbolon Terranovas tvååriga utbildning. Efter drömhelgen kan du få studieintyg för genomgången introduktionskurs i ”Drömgruppsförfarande enligt Ullman”.


Anmälan och info:

Mejla Camilla


Kursledare Camilla Andersson, Symbolpedagog


Drömmarna är kungsvägen till vårt omedvetna.


Carl Jung 

Fler inspirerande korta kurser...

Måla dig fri från stress

Prova-på – en dag

Nya datum kommer

kl 10-16

 

Fika och material ingår.

 

Privatperson – 700 SEK inkl moms

Företag – 1 000 SEK + moms

Skogsträdgården

4 dagar

Datum kommer

 

Privatperson – 3 600 SEK inkl moms

 Företag – 4 500 SEK + moms

Presentkort

Ge bort ett presentkort på en kurs – till någon du tycker om. Eller önska dig själv i present!